Blog Kawiarza

Tajemnice włoskiej kawiarki. Część pierwsza.

Tajemnice włoskiej kawiarki. Część pierwsza.

Kawiarka włoska, kupres, kafetiera, la moka, makinetka… tyle nazw, a pod każdą z nich kryje się jedno urządzenie, które niejednokrotnie wielu z nas pomogło przetrwać ciężki poranek lub pozwoliło na wieczorny relaks z kawą. Oczywiście mowa tu o maleńkim zaparzaczu kawowym, który gości w większości domów, ciesząc nas zarówno smakiem przygotowywanych w nim kaw, jak i estetyką projektu.

Dlaczego warto zostać baristą?

Dlaczego warto zostać baristą?

Barista to zawód i pasja jednocześnie. To człowiek, który jest profesjonalistą, koneserem i znawcą kawy. Ta profesja zyskuje coraz większe uznanie na rynku pracy i wśród konsumentów. Coraz częściej warto zostać baristą. Pozycja baristy w Polsce   a przestrzeni...

Tajemnice włoskiej kawiarki. Część pierwsza.

Tajemnice włoskiej kawiarki. Część pierwsza.

Kawiarka włoska, kupres, kafetiera, la moka, makinetka… tyle nazw, a pod każdą z nich kryje się jedno urządzenie, które niejednokrotnie wielu z nas pomogło przetrwać ciężki poranek lub pozwoliło na wieczorny relaks z kawą. Oczywiście mowa tu o maleńkim zaparzaczu kawowym, który gości w większości domów, ciesząc nas zarówno smakiem przygotowywanych w nim kaw, jak i estetyką projektu.

Dlaczego warto zostać baristą?

Dlaczego warto zostać baristą?

Barista to zawód i pasja jednocześnie. To człowiek, który jest profesjonalistą, koneserem i znawcą kawy. Ta profesja zyskuje coraz większe uznanie na rynku pracy i wśród konsumentów. Coraz częściej warto zostać baristą. Pozycja baristy w Polsce   a przestrzeni...