Wiosna w filiżance kawy

Poczuj smak kwiatów i owoców w swojej filiżance! – Warsztaty Kawiarza!

18.04.2018r.
Hotel Alter Lublin

Czego doświadczysz na wiosennych warsztatach

1. Poczuj wiosnę w filiżance swojej kawy.

2.Odkryj nowe smaki kaw przygotowanych przez Kawiarza.

3. Przyjdź do jedynego w Lublinie pięciogwiazdkowego hotelu Alter na warsztaty Kawiarza z parzenia kaw o smaku i aromacie wiosennych kwiatów i owoców.

4. Dowiesz się, jak łączyć ciekawe składniki z kawą, by uzyskać niebanalny i orzeźwiający napój, który zachwyci twoje podniebienie.

5. Dzięki warsztatom zaimponujesz swoim umiejętnością przyrządzania kawy, której smak przeniesie ich na ukwiecone łąki, muskane ciepłymi promieniami słońca.

6. Zasmakujcie w orzeźwiających kawach, których nie znajdziecie w okolicznych kawiarniach.

7. Pod okiem dyplomowanych i doświadczonych wieloletnim stażem baristów Kawiarza naucz się parzyć kawę pełną słońca.

Rwanda? Etiopia? O co chodzi w kawach afrykańskich?

Poznaj receptury opracowane specjalnie na te warsztaty. Zasmakuj, a następnie sam przygotuj wybraną kawę smakową z naturalnych składników. Gwarantujemy, że zaskoczysz sam siebie! Rozsmakuj się w niezwykłej mieszance rwandyjsko-etiopskich arabik, które skomponowaliśmy dla ciebie w limitowanej serii Kwiecisty Kawiarz.

Zapisz się na kurs jeśli chcesz:

  • Dowiedzieć się, jak niezwykłe smaki może prezentować arabica.
  • Poznać unikalne receptury kaw smakowych.
  • Nauczyć się, jak prawidłowo łączyć ze sobą dodatki do kaw, by układały się w niespotykane kompozycje smakowe.
  • Zaskoczyć swoich bliskich niespotykanymi smakami kaw czarnych i mlecznych serwowanych na ciepło i zimno.

Wartość dodana kursu:

Uczestnicy warsztatu będą pracować na świeżo palonej kawie od Kawiarza.

KWIECISTY KAWIARZ – ZAJRZYJ DO SKLEPU >> kawa o aromacie jaśminu, bergamotki, niezapominajki i cytrusów. Winne smaki zamieniają się w czekoladę, a zuchwały smakosz wychwyci wiosenne, kwitnące sosny.

 

Szczegóły techniczne:

Ilość wykonanych kaw – bez ograniczeń Mleko i kawa oraz wszelkie niezbędne produkty – bez ograniczeń Zajęcia praktyczne odbywają się na sprzęcie organizatora Ilość godzin szkoleniowych: 2 Zajęcia odbywają się w godzinach: 18:00 do 20:00 Liczba miejsc ograniczona

Prowadzący:

 



Kamila Oleszczuk-Kasperek – u Kawiarza



Kurs Baristyczny lublin, certyfikat, szkolenie baristyczne, espresso

Baristka z wieloletnim doświadczeniem w branży. Historyk literatury, której przygoda z baristyką rozpoczęła się od przeczytania fragmentu Pana Tadeusza… (Szczegóły na szkoleniu). Ukończyła kursy baristyczne I i II stopnia, uczennica Łukasza Nowomiejskiego i Piotra Kaczorowskiego, a ostatnio Natalii Piotrowskiej.  Rozkochana w Faemie, interesuje się alternatywnymi metodami parzenia kawy.



 

Data:

18.04.2018r. 18:00 – 20:00

Miejsce:

Hotel Alter ul. Grodzka 30 20-112 Lublin

Cena:

early bird: 80zł do 15.04.2018 – tak, to dobry prezent na wiosnę =) regularna: 120zł

Wiosna w filiżance kawy

Poczuj smak kwiatów i owoców w swojej filiżance! – Warsztaty Kawiarza!

18.04.2018r.
Hotel Alter Lublin

Czego doświadczysz na wiosennych warsztatach

1. Poczuj wiosnę w filiżance swojej kawy.

2.Odkryj nowe smaki kaw przygotowanych przez Kawiarza.

3. Przyjdź do jedynego w Lublinie pięciogwiazdkowego hotelu Alter na warsztaty Kawiarza z parzenia kaw o smaku i aromacie wiosennych kwiatów i owoców.

4. Dowiesz się, jak łączyć ciekawe składniki z kawą, by uzyskać niebanalny i orzeźwiający napój, który zachwyci twoje podniebienie.

5. Dzięki warsztatom zaimponujesz swoim umiejętnością przyrządzania kawy, której smak przeniesie ich na ukwiecone łąki, muskane ciepłymi promieniami słońca.

6. Zasmakujcie w orzeźwiających kawach, których nie znajdziecie w okolicznych kawiarniach.

7. Pod okiem dyplomowanych i doświadczonych wieloletnim stażem baristów Kawiarza naucz się parzyć kawę pełną słońca.

Rwanda? Etiopia? O co chodzi w kawach afrykańskich?

Poznaj receptury opracowane specjalnie na te warsztaty. Zasmakuj, a następnie sam przygotuj wybraną kawę smakową z naturalnych składników. Gwarantujemy, że zaskoczysz sam siebie! Rozsmakuj się w niezwykłej mieszance rwandyjsko-etiopskich arabik, które skomponowaliśmy dla ciebie w limitowanej serii Kwiecisty Kawiarz.

Zapisz się na kurs jeśli chcesz:

  • Dowiedzieć się, jak niezwykłe smaki może prezentować arabica.
  • Poznać unikalne receptury kaw smakowych.
  • Nauczyć się, jak prawidłowo łączyć ze sobą dodatki do kaw, by układały się w niespotykane kompozycje smakowe.
  • Zaskoczyć swoich bliskich niespotykanymi smakami kaw czarnych i mlecznych serwowanych na ciepło i zimno.

Wartość dodana kursu:

Uczestnicy warsztatu będą pracować na świeżo palonej kawie od Kawiarza.

KWIECISTY KAWIARZ – ZAJRZYJ DO SKLEPU >> kawa o aromacie jaśminu, bergamotki, niezapominajki i cytrusów. Winne smaki zamieniają się w czekoladę, a zuchwały smakosz wychwyci wiosenne, kwitnące sosny.

 

Szczegóły techniczne:

Ilość wykonanych kaw – bez ograniczeń Mleko i kawa oraz wszelkie niezbędne produkty – bez ograniczeń Zajęcia praktyczne odbywają się na sprzęcie organizatora Ilość godzin szkoleniowych: 2 Zajęcia odbywają się w godzinach: 18:00 do 20:00 Liczba miejsc ograniczona

Prowadzący:

 



Kamila Oleszczuk-Kasperek – u Kawiarza



Kurs Baristyczny lublin, certyfikat, szkolenie baristyczne, espresso Baristka z wieloletnim doświadczeniem w branży. Historyk literatury, której przygoda z baristyką rozpoczęła się od przeczytania fragmentu Pana Tadeusza… (Szczegóły na szkoleniu). Ukończyła kursy baristyczne I i II stopnia, uczennica Łukasza Nowomiejskiego i Piotra Kaczorowskiego, a ostatnio Natalii Piotrowskiej.  Rozkochana w Faemie, interesuje się alternatywnymi metodami parzenia kawy.



 

Data:

18.04.2018r. 18:00 – 20:00

Miejsce:

Hotel Alter ul. Grodzka 30 20-112 Lublin

Cena:

early bird: 80zł do 15.04.2018 – tak, to dobry prezent na wiosnę =) regularna: 120zł